Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kürtős kalács házilag recept

Kürtős kalács házilag
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 5 dkg vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 g friss élesztő
    • 220 ml langyos tej
    • 3 evőkanál cukor
    • csipet só

    Sütés előtt:

    • 6 evőkanál olvasztott vaj
    • 6 evőkanál cukor
    • 2 teáskanál fahéj vagy kakaó

    A formázáshoz:

    • üres sörösdobozok és alufólia

    Elkészítése:

    Az átszitált liszthez add hozzá a sót és a tojásokat.

    A tejet langyosítsd meg és morzsold bele az élesztőt. Adj neki néhány percet, majd keverd a liszthez. Dolgozd össze alaposan.

    Ezután morzsold bele a vajat és állítsd össze a tésztát.

    Meleg helyre tedd, hogy megkeljen. Legalább fél, de maximum 1 órát várj vele.

    Közben a sörösdobozokat csomagold be alufóliába és kend le őket olvasztott vajjal.

    A sütőt 220 fokra melegítsd elő. Ha van rajta ilyen program, válaszd a grill funkciót.

    A megkelt tésztát oszd 6 egyenlő részre. Mindegyiket nyújtsd ki kb. fél cm vastagra és vágj belőlük 2 cm széles csíkokat.

    A tésztacsíkokat kezdd el feltekerni a sörösdobozra úgy, hogy a sorok között legyen egy kis hézag, hogy a tészta meg tudjon nőni sülés közben.

    A sörösdobozokat a feltekert tésztával a gyúródeszkán gurgasd át egyszer, hogy a tészta jobban rátapadjon a dobozra.

    Forgasd meg olvasztott vajban, majd cukorban és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. Figyelj, hogy a tekercsek ne érjenek egymáshoz a tepsiben.

    2 percenként forgasd kissé meg őket.

    Kb. 12-14 perc alatt készre sülnek, de folyamatosan ellenőrizd őket.

    Még forrón hempergesd meg fahéjas cukorban vagy kakaóban. Végüld húzd le a tésztát a sörösdobozról.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá