Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós lepke kalács recept

Kakaós lepke kalács
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 40 dkg finomliszt
    • 0,7 dl langyos tej (70 ml)
    • 150 g natúr joghurt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 4 púpos evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)
    • 5 dkg puha vaj
    • 3 dkg friss élesztő
    • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
    • 1-2 evőkanál tej

    Tetejére:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 teáskanál kristálycukor
    • 1 teáskanál tej

    Elkészítése:

    A tejete kevés cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

    A többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd az élesztőt is hozzáadva tésztát dagasztunk belőle. A kész tésztát elfelezzük.

    A kakaóport kikeverjük kb 1 ek tejjel és az egyik tésztába belegyúrjuk. Mindkét cipót duplájára kelesztjük.

    A világos tésztát kinyújtjuk ovális alakúra egy lisztezett deszkán, majd a kakaósat is. A kakaósat rátesszük a világosra, nyújtófával ellapítjuk.

    Az alsó részétől elkezdjük feltekerni, majd a közepénél megállunk. Fentről lefelé újabb tekerés jön. Kb úgy néz ki, mint egy fordított szemüveg.

    Egy kalács formába tesszük. A cukrot elkeverjük a tojássárgával, tejjel és cukorral, majd lekenjük vele a kalácsot és duplájára kelesztjük, majd újra lekenjük.

    180 fokra előmelegített sütőben kb 45 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliával takarjuk le.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá