Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítése:
A tejete kevés cukorral meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A többi hozzávalót egy tálba tesszük, majd az élesztőt is hozzáadva tésztát dagasztunk belőle. A kész tésztát elfelezzük.
A kakaóport kikeverjük kb 1 ek tejjel és az egyik tésztába belegyúrjuk. Mindkét cipót duplájára kelesztjük.
A világos tésztát kinyújtjuk ovális alakúra egy lisztezett deszkán, majd a kakaósat is. A kakaósat rátesszük a világosra, nyújtófával ellapítjuk.
Az alsó részétől elkezdjük feltekerni, majd a közepénél megállunk. Fentről lefelé újabb tekerés jön. Kb úgy néz ki, mint egy fordított szemüveg.
Egy kalács formába tesszük. A cukrot elkeverjük a tojássárgával, tejjel és cukorral, majd lekenjük vele a kalácsot és duplájára kelesztjük, majd újra lekenjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb 45 percig sütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, akkor alufóliával takarjuk le.