Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kakaós kelt kiflik recept

Kakaós kelt kiflik
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 0,5 kk só
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 2 dl tej
    • 2 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg margarin

    Töltelékhez:

    • 1-2 ek olvasztott margarin
    • 2 ek cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 2 csapott ek cukrozatlan kakaópor

    Továbbá:

    • 2-3 ek tej lekenni

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, meghintjük egy kevés cukorral, majd hagyjuk felfutni.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a tojást. Az olvasztott margarint fokozatosan adagolva rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

    Közben egy nagyméretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A töltelékhez a cukrokat kikeverjük a kakaóporral.

    A megkelt tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra és kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk.

    Lekenjük az olvasztott margarinnal. Megszórjuk a kakaós töltelékkel.

    Egy éles késsel hosszú háromszögekre vágjuk, amiket egyenként feltekerünk.

    cof

    Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egymás között egy kevés helyet hagyva.

    Letakarva addig kelesztjük, míg a sütő bemelegszik, kb. 15 percig.

    180 fokra előmelegített sütőbe tolva kb. 12 percig sütjük hőlégkeveréssel.

    A sütőből kivéve azonnal lekenjük tejjel és kb. 10 percig hagyjuk konyharuhával letakarva átgőzölni.

    Porcukorral meghintve kínáljuk.

    Tipp:

    Roppant egyszerű, puha, foszlós kakaós kiflik. Nem bonyolítottam túl a formázást, csak egyszerűen felvágtam és feltekertem. Egy pohár tejjel vagy kakaóval nagyon finom fogás.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá