Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos kiflik recept

Mákos kiflik
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 16 nagyobb kiflihez:
    Tészta:

    • 60 dkg finomliszt
    • 3 ek porcukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl habtejszín
    • 1,5 dl víz
    • 5 dkg puha vaj
    • 1 tk só
    • 3 dkg friss élesztő

    Töltelék:

    • 1,5 dl víz
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg őrölt mák
    • 1 mokkáskanál fahéj
    • fél narancs reszelt héja
    • 2 ek kandírozott narancshéj

    Tetejére:

    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS felverve
    • 1 evőkanál szemes mák

    Elkészítése:

    A töltelék elkészítésével kezdjük. A vizet a cukorral felforraljuk, majd lassú tűzön 4-5 percig forrni hagyjuk.

    Addig egy tálban elkeverjük az őrölt mákot, az őrölt fahéjat, a reszelt narancséjat és az apróra vágott kandírozott narancsot. Ezután ráöntjük a szirupot, alaposan elkeverjük és a tölteléket teljesen kihűtjük.

    Fél dl langyos vízbe beleszórunk egy teáskanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.

    A tészta többi hozzávalóját egy tálba mérjük, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáadva puha tésztává gyúrjuk.

    Letakarva duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát négy egyforma darabba vágjuk, mindből cipót formázunk.

    A cipókat egyesével nagyobb körlappá nyújtjuk, majd egy pizzavágó segítségével 4 egyforma cikkre vágjuk. Minden háromszög aljára teszünk a töltelékből, majd a tésztát feltekerjük és kissé meghajlítjuk.

    A kifliket sütőpapírral bélelt tepsire ültetjük, egymástól 2-3 cm távolságra. Letakarjuk és 25-30 percig kelni hagyjuk.

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A megkelt kifliket egy egész, felvert tojással lekenjük, szemes mákkal finoman megszórjuk.

    A tepsiket egymás után a forró sütőbe toljuk. Kb 22-25 perc a sütési idő.

    Ha nem lenne elég a mákos töltelék, akkor sütésálló lekvárral, diós töltelékkel és túróval is tölthetjük. Ha kisebb kifliket szeretnénk, akkor vágjuk a kinyújtott cipókat több részre.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá