Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mákos-meggyes buktatorta recept

Mákos-meggyes  buktatorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 50 dkg finomliszt
    • 3 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 marék cukor
    • csipet só
    • 3 dkg élesztő
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 1 teáskanál olaj

    Töltelék:

    • 25 dkg cukrozott, darált mák
    • 25 db magozott meggy

    Kenéshez:

    • 1 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál víz
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A tejet a cukorral langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

    A felfuttatott élesztős tejbe beleszitáljuk a lisztet, beleütjük a a tojásoksárgáját, hozzáadjuk a sót és elkezdjük összeállítani a tésztát.

    Ha már összeállt a tészta, akkor az olvasztott vaj-olaj keverékét apránként beledolgozzuk a tésztába. Addig dagasztjuk, amíg elkezd hólyagosodni és elválik az edényfalától és a kezünktől.

    A tészta tetejét enyhén meglisztezzük, letakarjuk konyharuhával kb 30 percig meleg helyen kelesztjük.

    Amíg kel tészta, addig a mákot elkeverjük pár kanál meggylével. Fontos, hogy ne tocsogjon, csak összefogja, összeálljon.

    Ha megkelt tészta lisztezett deszkára borítjuk és kb 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, lehetőleg kerekre, majd eajd egy tejes bögrével kiszaggatjuk.

    A tésztakörök közepébe teszünk egy púpos teáskanál mákot, a mák közepébe meg egy szem meggyet. A tésztát összecsípjük és gombócot formálunk belőle.

    Egy 26 cm-es tortaformát kikenjük olajjal, az alját kibéleljük sütőpapírral és sorban belerakjuk a megtöltött buktákat.

    A tetejét lekenjük felvert tojással és 30 percig újra kelesztjük.

    A sütött 180 fokon előmelegítjük. Ha megkelt a buktatorta, akkor újra lekenjük tojással és betoljuk a sütőbe. 45 percr kb, amíg szép pirosra megsül.

    Még forrón cukros vízzel lekenjük, hogy szép fényes legyen.

    Langyosan kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá