Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hűtőben kelt házi kenyér recept

Hűtőben kelt házi kenyér
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    (1 bögre= 2,5 dl)

    • 5 bögre finomliszt
    • 2 bögre langyos víz
    • 2 ek. étolaj
    • 2 tk. só
    • 1 csomag szárított élesztő (11 gramm)

    Elkészítése:

    A tésztát nem kell dagasztani.

    A liszttel összekeverjük az élesztőt, a sót, majd hozzákeverjük egy villával az étolajat és a langyos vizet.

    Összeállítjuk a tésztát secc-perc alatt. Egy tálba téve, konyharuhával letakarva hűtőbe tesszük egy éjszakára.

    Reggel már süthetjük.

    Ekkor kissé átgyúrjuk, majd gömbölyűre formázzuk.

    Egy hőálló tálat (jénait) sütőpapírral kibélelünk, majd beletesszük a kenyeret.

    Egy késsel 3 helyen kissé bevágjuk, majd lespricceljük vízzel a kenyeret és az edény tetejét is.

    Lefedjük, majd hideg sütőbe tesszük és 240 fokon megsütjük.

    A sütő felmelegedésétől számítva, 60 percig sütjük. Ekkor kivesszük, újból lespricceljük a tetejét és még 10 percig sütjük.

    Tipp:

    Sütőfüggő, ajánlatos ellenőrizni, hogy a közepe átsült-e?

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá