Hólabda gluténmentesen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 27*37 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 8 L-es
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g Nutri Free Mix Per Dolci gluténmentes süteményliszt
- 50 g rizsliszt
- 200 g porcukor
- 2 ek holland (cukrozatlan) kakaópor
- 1 csomag gm sütőpor
Krémhez:
- 450 ml tej
- 60 g kukorica keményítő
- 350 g vaj
- 300 g porcukor
- 30 ml sütőrum (nem aroma)
Oldalára:
- 100 g kókuszreszelék
Tetejére:
- 190 g tortabevonó vagy csoki
- 50-60 g vaj
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a kakaóport, majd összekeverjük.
A tojások fehérjét keményre felverjük, majd ezt és a lisztes keveréket felváltva a sárga masszához adagoljuk, vigyázva, hogy a hab össze ne törjön.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 35 percig sütjük.
Amíg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet: a tejet a keményítővel simára keverjük és sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
Habosra keverjük a porcukrot a vajjal és a kihűlt keményítős masszát beletesszük és jól eldolgozzuk. A legvégén beleöntjük a sütőrumot is és jól összekeverjük.
A kihűlt kakaós tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Minden kiszaggatott darabot keresztben kettévágunk és megtöltjük az elkészített krémmel (kb teáskanálnyi mennyiséggel). Összeragasztjuk, majd az oldalát is körbekenjük krémmel és az oldala mentén kókuszreszelékbe forgatjuk.
Elkészítjük a csokit a tetejére: a tortabevonót kockákra tördeljük és a vajjal 1-2 perc alatt kis lángon összemelegítjük.
A hólabdák tetejét az elkészült forró csokival bevonjuk (kb teáskanálnyi mennyiség/db).
Betesszük hűtőbe és fogyasztásig ott tartjuk.
Tipp:
30 db hólabda készül a fenti adagból.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »