Hólabda gluténmentesen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 27*37 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 8 L-es
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g Nutri Free Mix Per Dolci gluténmentes süteményliszt
- 50 g rizsliszt
- 200 g porcukor
- 2 ek holland (cukrozatlan) kakaópor
- 1 csomag gm sütőpor
Krémhez:
- 450 ml tej
- 60 g kukorica keményítő
- 350 g vaj
- 300 g porcukor
- 30 ml sütőrum (nem aroma)
Oldalára:
- 100 g kókuszreszelék
Tetejére:
- 190 g tortabevonó vagy csoki
- 50-60 g vaj
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a kakaóport, majd összekeverjük.
A tojások fehérjét keményre felverjük, majd ezt és a lisztes keveréket felváltva a sárga masszához adagoljuk, vigyázva, hogy a hab össze ne törjön.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 35 percig sütjük.
Amíg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet: a tejet a keményítővel simára keverjük és sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
Habosra keverjük a porcukrot a vajjal és a kihűlt keményítős masszát beletesszük és jól eldolgozzuk. A legvégén beleöntjük a sütőrumot is és jól összekeverjük.
A kihűlt kakaós tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Minden kiszaggatott darabot keresztben kettévágunk és megtöltjük az elkészített krémmel (kb teáskanálnyi mennyiséggel). Összeragasztjuk, majd az oldalát is körbekenjük krémmel és az oldala mentén kókuszreszelékbe forgatjuk.
Elkészítjük a csokit a tetejére: a tortabevonót kockákra tördeljük és a vajjal 1-2 perc alatt kis lángon összemelegítjük.
A hólabdák tetejét az elkészült forró csokival bevonjuk (kb teáskanálnyi mennyiség/db).
Betesszük hűtőbe és fogyasztásig ott tartjuk.
Tipp:
30 db hólabda készül a fenti adagból.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »