Hólabda gluténmentesen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 27*37 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 8 L-es
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 150 g Nutri Free Mix Per Dolci gluténmentes süteményliszt
- 50 g rizsliszt
- 200 g porcukor
- 2 ek holland (cukrozatlan) kakaópor
- 1 csomag gm sütőpor
Krémhez:
- 450 ml tej
- 60 g kukorica keményítő
- 350 g vaj
- 300 g porcukor
- 30 ml sütőrum (nem aroma)
Oldalára:
- 100 g kókuszreszelék
Tetejére:
- 190 g tortabevonó vagy csoki
- 50-60 g vaj
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a kakaóport, majd összekeverjük.
A tojások fehérjét keményre felverjük, majd ezt és a lisztes keveréket felváltva a sárga masszához adagoljuk, vigyázva, hogy a hab össze ne törjön.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 35 percig sütjük.
Amíg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet: a tejet a keményítővel simára keverjük és sűrűre főzzük, majd kihűtjük.
Habosra keverjük a porcukrot a vajjal és a kihűlt keményítős masszát beletesszük és jól eldolgozzuk. A legvégén beleöntjük a sütőrumot is és jól összekeverjük.
A kihűlt kakaós tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Minden kiszaggatott darabot keresztben kettévágunk és megtöltjük az elkészített krémmel (kb teáskanálnyi mennyiséggel). Összeragasztjuk, majd az oldalát is körbekenjük krémmel és az oldala mentén kókuszreszelékbe forgatjuk.
Elkészítjük a csokit a tetejére: a tortabevonót kockákra tördeljük és a vajjal 1-2 perc alatt kis lángon összemelegítjük.
A hólabdák tetejét az elkészült forró csokival bevonjuk (kb teáskanálnyi mennyiség/db).
Betesszük hűtőbe és fogyasztásig ott tartjuk.
Tipp:
30 db hólabda készül a fenti adagból.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »