Hólabda gluténmentesen

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 27*37 cm-es tepsihez:
Tészta:

  • 8 L-es tojás
  • 150 g Nutri Free Mix Per Dolci gluténmentes süteményliszt
  • 50 g rizsliszt
  • 200 g porcukor
  • 2 ek holland (cukrozatlan) kakaópor
  • 1 csomag gm sütőpor

Krémhez:

  • 450 ml tej
  • 60 g kukorica keményítő
  • 350 g vaj
  • 300 g porcukor
  • 30 ml sütőrum (nem aroma)

Oldalára:

  • 100 g kókuszreszelék

Tetejére:

  • 190 g tortabevonó vagy csoki
  • 50-60 g vaj

Elkészítése:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral.

A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a kakaóport, majd összekeverjük.

A tojások fehérjét keményre felverjük, majd ezt és a lisztes keveréket felváltva a sárga masszához adagoljuk, vigyázva, hogy a hab össze ne törjön.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 35 percig sütjük.

Amíg sül a tészta, addig elkészítjük a krémet: a tejet a keményítővel simára keverjük és sűrűre főzzük, majd kihűtjük.

Habosra keverjük a porcukrot a vajjal és a kihűlt keményítős masszát beletesszük és jól eldolgozzuk. A legvégén beleöntjük a sütőrumot is és jól összekeverjük.

A kihűlt kakaós tésztát pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Minden kiszaggatott darabot keresztben kettévágunk és megtöltjük az elkészített krémmel (kb teáskanálnyi mennyiséggel). Összeragasztjuk, majd az oldalát is körbekenjük krémmel és az oldala mentén kókuszreszelékbe forgatjuk.

Elkészítjük a csokit a tetejére: a tortabevonót kockákra tördeljük és a vajjal 1-2 perc alatt kis lángon összemelegítjük.

A hólabdák tetejét az elkészült forró csokival bevonjuk (kb teáskanálnyi mennyiség/db).

Betesszük hűtőbe és fogyasztásig ott tartjuk.

Tipp:

30 db hólabda készül a fenti adagból.