Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hétrétű túrós-othello szőlős rétes recept

Hétrétű túrós-othello szőlős rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 1 tojás
    • kb 3,5 dl langyos tej
    • csipet só
    • 1 ek cukor

    Lapok kenéséhez:

    • 10 dkg zsír
    • 1 ek ecet

    Töltelékhez:

    • 40 dkg othello szőlő
    • 400 g tehéntúró
    • 3 tojás
    • 40 g lágy vaj
    • 100 g tejföl
    • 80 g kristálycukor
    • csipet só
    • 7,5 dk g finomliszt

    Elkészítése:

    A hozzávalókból rugalmas tésztát gyúrtam, majd 7 egyforma cipóra osztottam.

    A zsírba belekevertem az ecetet.

    A cipókat egyesével kb tányér nagyságúra nyújtottam. Az első tésztát megkentem az ecetes zsírral, erre borítottam a második kinyújtott tésztát, azt is megkentem, erre jött a harmadik, negyedik, stb… Az utolsó tészta tetejét nem kell megkenni.

    Egy nagyobb tállal leborítottam és egy órán át hagytam pihenni.

    Ezalatt elkészítettem a töltelékeket. A vajat és a túrót habosra kevertem, egyenként beledolgoztam a tojássárgákat és a tejfölt. A tojásfehérjéket csipet sóval, majd az apránként beleszórt kristálycukorral kemény habbá vertem és a liszttel felváltva összeforgattam a túrókrémmel.

    Az ebédlőasztalt leterítettem egy abrosszal, meghintettem liszttel. Közepére tettem a pihentetett tésztát és óvatosan húzni kezdtem. Körbe-körbe jártam az asztalt, közben a tészta alá nyúltam a kézfejemmel és óvatosan húzkodtam egészen vékonyra. Mire készen lett teljesen beborította az asztalt. A lelógó, vastagabb részeket levágtam.

    A túrókrémet rákentem, majd megszórtam a szőlővel. Abrosz segítségével a tészta közepéig hajtottam.

    Két rúdba vágtam és a sütőpapírral bélelt tepsibe emeltem. A megmaradt részt is felhajtottam, ketté vágtam és a tepsibe tettem.

    Vékonyan étolajjal lekentem a tetejét. 210 fokra melegített sütőben 25 perc alatt pirosra sütöttem.

    Amikor egy kicsit hűlt megszórtam porcukorral és kissé ferde szeletekre vágtam.

    Jó étvágyat a finom leveles réteshez!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek