Teljes kiőrlésű tönköly zsemle recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 350 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
- 100 g sima búzaliszt
- 50 g búzasikér
- 25 g friss élesztő
- 1 tk só
- 50 g puha vaj
- 100 g habtejszín
- kb 270 g víz
Elkészítése:
A hozzávalókat egy edénybe mérjük. Nem kell az élesztőt felfuttatni, elég csak belemorzsolni. A vizet apránként adagoljuk hozzá dagasztás közben, figyelve a tészta állagára.
Lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk, majd 50 percet hagyjuk kelni.
Megmérjük a kész tészta súlyát, majd súly alapján 8-10 részre osztjuk és gombóccá formázzuk a tésztákat.
Tepsire sorakoztatva 30 percig pihentetjük letakarva. Ekkor ha szeretnénk bevághatjuk a tetejét.
A sütőlemezt vízzel jól lefújjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









