Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Teljes kiőrlésű tönköly zsemle recept

Teljes kiőrlésű tönköly zsemle
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 350 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
    • 100 g sima búzaliszt
    • 50 g búzasikér
    • 25 g friss élesztő
    • 1 tk só
    • 50 g puha vaj
    • 100 g habtejszín
    • kb 270 g víz

    Elkészítése:

    A hozzávalókat egy edénybe mérjük. Nem kell az élesztőt felfuttatni, elég csak belemorzsolni. A vizet apránként adagoljuk hozzá dagasztás közben, figyelve a tészta állagára.

    Lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk, majd 50 percet hagyjuk kelni.

    Megmérjük a kész tészta súlyát, majd súly alapján 8-10 részre osztjuk és gombóccá formázzuk a tésztákat.

    Tepsire sorakoztatva 30 percig pihentetjük letakarva. Ekkor ha szeretnénk bevághatjuk a tetejét.

    A sütőlemezt vízzel jól lefújjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá