Teljes kiőrlésű tönköly zsemle recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 350 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
- 100 g sima búzaliszt
- 50 g búzasikér
- 25 g friss élesztő
- 1 tk só
- 50 g puha vaj
- 100 g habtejszín
- kb 270 g víz
Elkészítése:
A hozzávalókat egy edénybe mérjük. Nem kell az élesztőt felfuttatni, elég csak belemorzsolni. A vizet apránként adagoljuk hozzá dagasztás közben, figyelve a tészta állagára.
Lágyabb, de nem ragacsos tésztát dagasztunk, majd 50 percet hagyjuk kelni.
Megmérjük a kész tészta súlyát, majd súly alapján 8-10 részre osztjuk és gombóccá formázzuk a tésztákat.
Tepsire sorakoztatva 30 percig pihentetjük letakarva. Ekkor ha szeretnénk bevághatjuk a tetejét.
A sütőlemezt vízzel jól lefújjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »