Rozskovászos kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g búza finomliszt
- 1 tasak készen vásárolható rozskovász
- 1 tasak instant élesztő
- 10 g só
- 1 teáskanál cukor
- kb 300 ml langyos víz
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, instant élesztőt, rozskovászt, sót, cukrot, majd hozzáadjuk az olajat és a langyos vizet és géppel kb 10-15 percig dagasztjuk.
Egy konyharuhával letakarjuk és egy órán át kelesztjük meleg helyen.
Ha tészta megkelt lisztezett deszkán kézzel átgyúrjuk és hosszúkás cipót formázunk belőle. Olajjal kikent, sütőpapírral bélelt formába tesszük éles késsel kb 1 cm mélyem bevagdossuk.
A tetejét megkenjük vízzel és további 1 órát meleg helyen kelesztjük.
A sütőt 220 c előmelegítjük (alsó-felső sütéssel). Ha meg kelt a tészta, akkor a középső rácsra betesszük sülni 15 percig, majd 190 fokra mérsékeljük a hőt és 30-40 perc alatt szép barnára sütjük.
A megsült kenyeret hideg vízzel lespricceljük és rácson hagyjuk kihűlni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »