Rozskovászos kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g búza finomliszt
- 1 tasak készen vásárolható rozskovász
- 1 tasak instant élesztő
- 10 g só
- 1 teáskanál cukor
- kb 300 ml langyos víz
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, instant élesztőt, rozskovászt, sót, cukrot, majd hozzáadjuk az olajat és a langyos vizet és géppel kb 10-15 percig dagasztjuk.
Egy konyharuhával letakarjuk és egy órán át kelesztjük meleg helyen.
Ha tészta megkelt lisztezett deszkán kézzel átgyúrjuk és hosszúkás cipót formázunk belőle. Olajjal kikent, sütőpapírral bélelt formába tesszük éles késsel kb 1 cm mélyem bevagdossuk.
A tetejét megkenjük vízzel és további 1 órát meleg helyen kelesztjük.
A sütőt 220 c előmelegítjük (alsó-felső sütéssel). Ha meg kelt a tészta, akkor a középső rácsra betesszük sülni 15 percig, majd 190 fokra mérsékeljük a hőt és 30-40 perc alatt szép barnára sütjük.
A megsült kenyeret hideg vízzel lespricceljük és rácson hagyjuk kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »