Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a lisztet, instant élesztőt, rozskovászt, sót, cukrot, majd hozzáadjuk az olajat és a langyos vizet és géppel kb 10-15 percig dagasztjuk.
Egy konyharuhával letakarjuk és egy órán át kelesztjük meleg helyen.
Ha tészta megkelt lisztezett deszkán kézzel átgyúrjuk és hosszúkás cipót formázunk belőle. Olajjal kikent, sütőpapírral bélelt formába tesszük éles késsel kb 1 cm mélyem bevagdossuk.
A tetejét megkenjük vízzel és további 1 órát meleg helyen kelesztjük.
A sütőt 220 c előmelegítjük (alsó-felső sütéssel). Ha meg kelt a tészta, akkor a középső rácsra betesszük sülni 15 percig, majd 190 fokra mérsékeljük a hőt és 30-40 perc alatt szép barnára sütjük.
A megsült kenyeret hideg vízzel lespricceljük és rácson hagyjuk kihűlni.