Naan kenyér, glutén-, élesztőmentesen recept

A lepénykenyérhez:
- 20 dkg rizsliszt
- 1,5 dl görög joghurt
- 1 mk só
- 1 tk római kömény( opcionális)
- 1 tk sütőpor
A sütéshez:
- kevés étolaj
Elkészítése:
A kenyér hozzávalóit összegyúrjuk, egy könnyen gyúrható-nyújtható tésztát kell kapnunk.
4 golyót formázunk belőle, és pár percig pihentetjük, majd egyenként kinyújtjuk azokat.
Egy teflon, vagy kerámia serpenyőben egy-két evőkanálnyi étolajat vagy kókuszzsírt hevítünk és közepes lángon kb 1,5-1,5 percig sütjük oldalanként.
Tipp:
Még a tavaszi karantén alatt kialakult élesztőhiány idején készült először ez a nagyon finom és egyszerű indiai kenyér. Így a karácsonyi halászléhez is ezt sütöttem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »