Naan kenyér, glutén-, élesztőmentesen recept

A lepénykenyérhez:
- 20 dkg rizsliszt
- 1,5 dl görög joghurt
- 1 mk só
- 1 tk római kömény( opcionális)
- 1 tk sütőpor
A sütéshez:
- kevés étolaj
Elkészítése:
A kenyér hozzávalóit összegyúrjuk, egy könnyen gyúrható-nyújtható tésztát kell kapnunk.
4 golyót formázunk belőle, és pár percig pihentetjük, majd egyenként kinyújtjuk azokat.
Egy teflon, vagy kerámia serpenyőben egy-két evőkanálnyi étolajat vagy kókuszzsírt hevítünk és közepes lángon kb 1,5-1,5 percig sütjük oldalanként.
Tipp:
Még a tavaszi karantén alatt kialakult élesztőhiány idején készült először ez a nagyon finom és egyszerű indiai kenyér. Így a karácsonyi halászléhez is ezt sütöttem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »