Naan kenyér, glutén-, élesztőmentesen recept

A lepénykenyérhez:
- 20 dkg rizsliszt
- 1,5 dl görög joghurt
- 1 mk só
- 1 tk római kömény( opcionális)
- 1 tk sütőpor
A sütéshez:
- kevés étolaj
Elkészítése:
A kenyér hozzávalóit összegyúrjuk, egy könnyen gyúrható-nyújtható tésztát kell kapnunk.
4 golyót formázunk belőle, és pár percig pihentetjük, majd egyenként kinyújtjuk azokat.
Egy teflon, vagy kerámia serpenyőben egy-két evőkanálnyi étolajat vagy kókuszzsírt hevítünk és közepes lángon kb 1,5-1,5 percig sütjük oldalanként.
Tipp:
Még a tavaszi karantén alatt kialakult élesztőhiány idején készült először ez a nagyon finom és egyszerű indiai kenyér. Így a karácsonyi halászléhez is ezt sütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »