Naan kenyér, glutén-, élesztőmentesen recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
A lepénykenyérhez:
- 20 dkg rizsliszt
- 1,5 dl görög joghurt
- 1 mk só
- 1 tk római kömény( opcionális)
- 1 tk sütőpor
A sütéshez:
- kevés étolaj
Elkészítése:
A kenyér hozzávalóit összegyúrjuk, egy könnyen gyúrható-nyújtható tésztát kell kapnunk.
4 golyót formázunk belőle, és pár percig pihentetjük, majd egyenként kinyújtjuk azokat.
Egy teflon, vagy kerámia serpenyőben egy-két evőkanálnyi étolajat vagy kókuszzsírt hevítünk és közepes lángon kb 1,5-1,5 percig sütjük oldalanként.
Tipp:
Még a tavaszi karantén alatt kialakult élesztőhiány idején készült először ez a nagyon finom és egyszerű indiai kenyér. Így a karácsonyi halászléhez is ezt sütöttem.
Forrás: https://scarletsite.hu/node/596
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.