Kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g finomliszt vagy kenyérliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk só
- kb 3 dl víz
- cukor (az élesztő felfuttatásához)
Elkészítése:
A cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd összegyúrjuk a sóval elkevert liszttel.
Kb 1-2 óra kelesztés után átgyúrjuk.
Kenyeret formázunk, beletesszük a tepsibe és még kb 20 percig kelesztjük. A tetejét bevágjuk és vízzel jól átkenjük.
Kisebb tepsiben kb 220 fokon sütjük. Akkor jó, ha szép piros a teteje. A sütőből kivéve megint átkenjük vízzel.
Egy nedves konyharuhára tesszük és egy szárazzal jól betakarjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »