Kenyér recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g finomliszt vagy kenyérliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk só
- kb 3 dl víz
- cukor (az élesztő felfuttatásához)
Elkészítése:
A cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd összegyúrjuk a sóval elkevert liszttel.
Kb 1-2 óra kelesztés után átgyúrjuk.
Kenyeret formázunk, beletesszük a tepsibe és még kb 20 percig kelesztjük. A tetejét bevágjuk és vízzel jól átkenjük.
Kisebb tepsiben kb 220 fokon sütjük. Akkor jó, ha szép piros a teteje. A sütőből kivéve megint átkenjük vízzel.
Egy nedves konyharuhára tesszük és egy szárazzal jól betakarjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »