Kenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 500 g finomliszt vagy kenyérliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk só
- kb 3 dl víz
- cukor (az élesztő felfuttatásához)
Elkészítése:
A cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd összegyúrjuk a sóval elkevert liszttel.
Kb 1-2 óra kelesztés után átgyúrjuk.
Kenyeret formázunk, beletesszük a tepsibe és még kb 20 percig kelesztjük. A tetejét bevágjuk és vízzel jól átkenjük.
Kisebb tepsiben kb 220 fokon sütjük. Akkor jó, ha szép piros a teteje. A sütőből kivéve megint átkenjük vízzel.
Egy nedves konyharuhára tesszük és egy szárazzal jól betakarjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









