Fehér kenyér recept

Hozzávalók:
- 65 dkg finomliszt
- 2 tk só
- 1 tk cukor
- 1 cs szárított élesztő
- 5 dkg vaj
- 3,5 dl tej
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverem a cukrot és az élesztőt.
A lisztet és a sót elkeverem, majd hozzáadom a tejes élesztőt és az enyhén olvasztott vajat. Addig dagasztom, amíg el nem válik az edény oldalától.
Ha szükséges, még adok hozzá langyos vizet.
Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztem.
Ha megkelt, jól átgyúrom, hogy minden buborék kimenjen belőle. Megformázom és sütőpapírral bélelt jénaiba teszem.
Bevagdosom a tetejét és kb 30 percet még kelesztem.
Mielőtt beteszem a sütőbe, vízzel lekenem a tésztát és a jénai tetejét is.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 50-60 percig sütöm.
Miután megsült a még forró kenyeret vízzel lekenem, majd rácson hagyom hűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »