Fehér kenyér recept

Hozzávalók:
- 65 dkg finomliszt
- 2 tk só
- 1 tk cukor
- 1 cs szárított élesztő
- 5 dkg vaj
- 3,5 dl tej
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverem a cukrot és az élesztőt.
A lisztet és a sót elkeverem, majd hozzáadom a tejes élesztőt és az enyhén olvasztott vajat. Addig dagasztom, amíg el nem válik az edény oldalától.
Ha szükséges, még adok hozzá langyos vizet.
Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztem.
Ha megkelt, jól átgyúrom, hogy minden buborék kimenjen belőle. Megformázom és sütőpapírral bélelt jénaiba teszem.
Bevagdosom a tetejét és kb 30 percet még kelesztem.
Mielőtt beteszem a sütőbe, vízzel lekenem a tésztát és a jénai tetejét is.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 50-60 percig sütöm.
Miután megsült a még forró kenyeret vízzel lekenem, majd rácson hagyom hűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »