Hozzávalók:
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverem a cukrot és az élesztőt.
A lisztet és a sót elkeverem, majd hozzáadom a tejes élesztőt és az enyhén olvasztott vajat. Addig dagasztom, amíg el nem válik az edény oldalától.
Ha szükséges, még adok hozzá langyos vizet.
Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztem.
Ha megkelt, jól átgyúrom, hogy minden buborék kimenjen belőle. Megformázom és sütőpapírral bélelt jénaiba teszem.
Bevagdosom a tetejét és kb 30 percet még kelesztem.
Mielőtt beteszem a sütőbe, vízzel lekenem a tésztát és a jénai tetejét is.
Előmelegített, 180 fokos sütőben kb 50-60 percig sütöm.
Miután megsült a még forró kenyeret vízzel lekenem, majd rácson hagyom hűlni.