Fehér kenyér recept

Hozzávalók:
- 50 dkg búza finomliszt
- 1 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
- 2 teáskanál só
- 1 kávéskanál cukor
- 3 dl langyos víz
- 2,5 dkg élesztő
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
A vizet meglangyosítjuk, majd beletesszük a cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a teljeskiőrlésű lisztet és a sót és összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozzuk, majd a végén adjuk hozzá az olajat és azt is beledolgozzuk.
Letakarjuk és 30 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd megformázzuk.
Egy nagy jénait kajjal kikenünk, majd beletesszük a megformázott tésztát, majd kelesztjük még 30 percig.
Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Éles késsel bevágjuk a tésztát és vizes ecsettel jól átkenjük, majd a jénai tetejét is.
Rátesszük a jénai tetejét, majd az egészet betoljuk a sütőbe. 20 perc után levesszük a tetejét, majd szép pirosra sütjük az egészet.
Mikor kész, akkor újra átkenjük vízzel és hagyjuk teljesen kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »