Fehér kenyér recept

Hozzávalók:
- 50 dkg búza finomliszt
- 1 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
- 2 teáskanál só
- 1 kávéskanál cukor
- 3 dl langyos víz
- 2,5 dkg élesztő
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
A vizet meglangyosítjuk, majd beletesszük a cukrot és az élesztőt, majd felfuttatjuk.
A liszthez hozzáadjuk a teljeskiőrlésű lisztet és a sót és összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, jól összedolgozzuk, majd a végén adjuk hozzá az olajat és azt is beledolgozzuk.
Letakarjuk és 30 percig kelesztjük.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, majd megformázzuk.
Egy nagy jénait kajjal kikenünk, majd beletesszük a megformázott tésztát, majd kelesztjük még 30 percig.
Közben a sütőt 200 fokra előmelegítjük. Éles késsel bevágjuk a tésztát és vizes ecsettel jól átkenjük, majd a jénai tetejét is.
Rátesszük a jénai tetejét, majd az egészet betoljuk a sütőbe. 20 perc után levesszük a tetejét, majd szép pirosra sütjük az egészet.
Mikor kész, akkor újra átkenjük vízzel és hagyjuk teljesen kihűlni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »