Hamis túrós rétes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 tasak sütőpor
- kb 80 ml tej
Továbbá:
- 10 dkg olvasztott vaj
- 1/2 liter tej
- 1 vaníliás cukor
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 2 ek tejföl
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a tojásokat és kb. 80 ml tejet és egy jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle, ami később 2 kis cipóra osztunk.
Jó vékonyra kinyújtjuk a cipókat, majd hagyjuk szikkadni, amíg elkészítjük a tölteléket.
A töltelék elkészítése:
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd egy rövid ideig állni hagyjuk.
A kinyújtott tésztánkat olvasztott, meleg vajjal megkenjük, majd még vékonyabbra nyújtjuk a vajas tésztát.
Újból lekenjük vajjal, rákenjük a töltelék felét, majd feltekerjük, mint a bejglit.
A másik tésztával ugyanígy járunk el.
Egy tepsit vajjal kikenünk, majd rátesszük a tekercseket. A tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, majd leöntjük őket a vaníliás cukorral elkevert tejjel.
180 fokra előmelegített sütőben, addig sütjük amíg a tejet teljesen fel nem szívja.
Sütés közben fóliát teszünk a tekercsekre, hogy ne égjenek meg.
Melegen, porcukorral meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Tipp:
A sütési idő majdnem másfél óra volt, alsó-felső sütésen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »