Hozzávalók:
A tésztához:
Továbbá:
A töltelékhez:
Elkészítése:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a tojásokat és kb. 80 ml tejet és egy jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle, ami később 2 kis cipóra osztunk.
Jó vékonyra kinyújtjuk a cipókat, majd hagyjuk szikkadni, amíg elkészítjük a tölteléket.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd egy rövid ideig állni hagyjuk.
A kinyújtott tésztánkat olvasztott, meleg vajjal megkenjük, majd még vékonyabbra nyújtjuk a vajas tésztát.
Újból lekenjük vajjal, rákenjük a töltelék felét, majd feltekerjük, mint a bejglit.
A másik tésztával ugyanígy járunk el.
Egy tepsit vajjal kikenünk, majd rátesszük a tekercseket. A tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, majd leöntjük őket a vaníliás cukorral elkevert tejjel.
180 fokra előmelegített sütőben, addig sütjük amíg a tejet teljesen fel nem szívja.
Sütés közben fóliát teszünk a tekercsekre, hogy ne égjenek meg.
Melegen, porcukorral meghintve kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A sütési idő majdnem másfél óra volt, alsó-felső sütésen.