Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hamis túrós rétes recept

Hamis túrós rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1/2 tasak sütőpor
    • kb 80 ml tej

    Továbbá:

    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 1/2 liter tej
    • 1 vaníliás cukor

    A töltelékhez:

    • 50 dkg túró
    • 2 ek tejföl
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 20 dkg cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 kisebb citrom reszelt héja

    Elkészítése:

    A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a tojásokat és kb. 80 ml tejet és egy jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle, ami később 2 kis cipóra osztunk.

    Jó vékonyra kinyújtjuk a cipókat, majd hagyjuk szikkadni, amíg elkészítjük a tölteléket.

    A töltelék elkészítése:

    A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd egy rövid ideig állni hagyjuk.

    A kinyújtott tésztánkat olvasztott, meleg vajjal megkenjük, majd még vékonyabbra nyújtjuk a vajas tésztát.

    Újból lekenjük vajjal, rákenjük a töltelék felét, majd feltekerjük, mint a bejglit.

    A másik tésztával ugyanígy járunk el.

    Egy tepsit vajjal kikenünk, majd rátesszük a tekercseket. A tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, majd leöntjük őket a vaníliás cukorral elkevert tejjel.

    180 fokra előmelegített sütőben, addig sütjük amíg a tejet teljesen fel nem szívja.

    Sütés közben fóliát teszünk a tekercsekre, hogy ne égjenek meg.

    Melegen, porcukorral meghintve kínáljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Tipp:

    A sütési idő majdnem másfél óra volt, alsó-felső sütésen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá