Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Gömbbukta négyféle töltelékkel recept

Gömbbukta négyféle töltelékkel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 20 dkg rétesliszt
    • 10 dkg cukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 7 dkg vaj
    • 2 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS a kenéshez

    Töltelékhez:

    • 5 dkg mák ledarálva 2 dkg cukorral és áfonyalekvár
    • 5 dkg dió ledarálva 2 dkg cukorral és baracklekvár
    • 5 dkg áfonya és áfonyalekvár
    • cukrozott kakaópor és süthető csokicsepp

    Elkészítése:

    Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.

    A liszteket átszitáltjuk, majd a többi hozzávalóval együtt puha tésztává dagasztjuk.

    Kelesztőtálban, letakarva duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát munkalapra fordítva átgyúrjuk, majd 16 gombócot formálunk a tésztából és 20 percig pihentetjük.

    A gombócokat kicsit kilapítva megtöltjük a fenti töltelékkel: lekvárral megkenjük, majd rákerül a töltelék, 4-4-4-4 egyforma készült. Újra gombóccá formáljuk a tésztákat.

    Zsiradékkal kikent sütőtálba sorakoztatjuk a gombócokat és még 20 percet kelesztetjük, majd tojással lekenjük.

    180 °C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá