Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csirkemell négyféle panírban recept

Csirkemell négyféle panírban
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg csirkemell
    • szárnyas fűszerkeverék
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt a panírozáshoz
    • zsemlemorzsa a panírozáshoz
    • kukoricadara a panírozáshoz
    • szezámmag
    • őrölt füstölt pirospaprika
    • 2 kg burgonya
    • víz
    • 10 dkg teavaj
    • kb 2 dl tej
    • olaj a sütéshez
    • savanyú uborka

    Elkészítése:

    A csirkemellet hosszában felszeleteljük, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel majd pár percig hagyjuk állni. Ezután a húst bepanírozzuk.

    Először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban. Ezután a lisztes, tojásos csirkemelleket a különböző panírokba forgatjuk. Az első a sima panír, azaz a lisztes, tojásos csirkemellet zsemlemorzsában forgatjuk meg. A második a szezámmagos panír, amikor a lisztes, tojásos csirkemellet szezámmaggal összekevert zsemlemorzsában forgatjuk meg. A harmadik a füstölt paprikás, mikor a lisztes, tojásos csirkemelleket őrölt, füstölt őrölt pirospaprikával elkevert zsemlemorzsában forgatjuk meg. A negyedik, a kukoricadarás, amikor a lisztes, tojásos csirkemelleket kukoricadarában forgatjuk meg.

    A panírozott szeleteket forró olajban kisütjük.

    A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

    A csirkemellet burgonyapürével és savanyú uborkával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá