Csirkemell négyféle panírban

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csirkemell négyféle panírban

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • szárnyas fűszerkeverék
  • 6 tojás
  • liszt a panírozáshoz
  • zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • kukoricadara a panírozáshoz
  • szezámmag
  • őrölt füstölt pirospaprika
  • 2 kg burgonya
  • víz
  • 10 dkg teavaj
  • kb 2 dl tej
  • olaj a sütéshez
  • savanyú uborka

Elkészítése:

A csirkemellet hosszában felszeleteljük, megszórjuk szárnyas fűszerkeverékkel majd pár percig hagyjuk állni. Ezután a húst bepanírozzuk.

Először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban. Ezután a lisztes, tojásos csirkemelleket a különböző panírokba forgatjuk. Az első a sima panír, azaz a lisztes, tojásos csirkemellet zsemlemorzsában forgatjuk meg. A második a szezámmagos panír, amikor a lisztes, tojásos csirkemellet szezámmaggal összekevert zsemlemorzsában forgatjuk meg. A harmadik a füstölt paprikás, mikor a lisztes, tojásos csirkemelleket őrölt, füstölt őrölt pirospaprikával elkevert zsemlemorzsában forgatjuk meg. A negyedik, a kukoricadarás, amikor a lisztes, tojásos csirkemelleket kukoricadarában forgatjuk meg.

A panírozott szeleteket forró olajban kisütjük.

A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott teavajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.

A csirkemellet burgonyapürével és savanyú uborkával tálaljuk.