Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alma-körte-dió töltelékkel készült baconos csirketekercs recept

Alma-körte-dió töltelékkel készült baconos csirketekercs
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 egész csirkemell (kicsontozva)
    • 2 alma
    • 1 körte
    • 1 fej vöröshagyma
    • 6-8 ek tört dió
    • 3 dl húsleves
    • 5-6 ek zsemlemorzsa
    • 2*10 dkg vaj
    • ízlés szerint zsálya
    • ízlés szerint chilipor
    • ízlés szerint bacon

    Elkészítése:

    A hagymát apróra vágom és egy serpenyőben a vajon megdinsztelem a fűszerekkel együtt. Hozzáadom a kockázott gyümölcsöket és addig párolom, amíg megpuhulnak.

    A csirkemelleket (4 fél) két oldalról bevagdosom, hogy egy nagyobb összefüggő szeletet kapjak. Klopfolóval kilapogatom és sózom, borsozom. A közben elkészült gyümölcsökhöz hozzáadom a diót, morzsát és annyi húslevest, amitől kenhető, nem túl kemény masszát kapunk.

    A csirkemell szeleteket bevonjuk a töltelékkel, majd felcsavarjuk és bacon szeletekkel bevonjuk. Én fóliába tekertem a húsokat és 1 órára a hűtőbe tettem, de ez akár el is hagyható.

    Serpenyőben vajat hevítek kevés olajat is adok mellé és a hústekercsek mindegyik oldalát megpirítom.

    Előmelegített sütőben sütöm készre 190 fokon kb 35-40 percig.

    Szeletelve tálalom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá