Alma-körte-dió töltelékkel készült baconos csirketekercs recept
Hozzávalók:
- 2 egész csirkemell (kicsontozva)
- 2 alma
- 1 körte
- 1 fej vöröshagyma
- 6-8 ek tört dió
- 3 dl húsleves
- 5-6 ek zsemlemorzsa
- 2*10 dkg vaj
- ízlés szerint zsálya
- ízlés szerint chilipor
- ízlés szerint bacon
Elkészítése:
A hagymát apróra vágom és egy serpenyőben a vajon megdinsztelem a fűszerekkel együtt. Hozzáadom a kockázott gyümölcsöket és addig párolom, amíg megpuhulnak.
A csirkemelleket (4 fél) két oldalról bevagdosom, hogy egy nagyobb összefüggő szeletet kapjak. Klopfolóval kilapogatom és sózom, borsozom. A közben elkészült gyümölcsökhöz hozzáadom a diót, morzsát és annyi húslevest, amitől kenhető, nem túl kemény masszát kapunk.
A csirkemell szeleteket bevonjuk a töltelékkel, majd felcsavarjuk és bacon szeletekkel bevonjuk. Én fóliába tekertem a húsokat és 1 órára a hűtőbe tettem, de ez akár el is hagyható.
Serpenyőben vajat hevítek kevés olajat is adok mellé és a hústekercsek mindegyik oldalát megpirítom.
Előmelegített sütőben sütöm készre 190 fokon kb 35-40 percig.
Szeletelve tálalom.