Alma-körte-dió töltelékkel készült baconos csirketekercs

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 egész csirkemell (kicsontozva)
  • 2 alma
  • 1 körte
  • 1 fej vöröshagyma
  • 6-8 ek tört dió
  • 3 dl húsleves
  • 5-6 ek zsemlemorzsa
  • 2*10 dkg vaj
  • ízlés szerint zsálya
  • ízlés szerint chilipor
  • ízlés szerint bacon

Elkészítése:

A hagymát apróra vágom és egy serpenyőben a vajon megdinsztelem a fűszerekkel együtt. Hozzáadom a kockázott gyümölcsöket és addig párolom, amíg megpuhulnak.

A csirkemelleket (4 fél) két oldalról bevagdosom, hogy egy nagyobb összefüggő szeletet kapjak. Klopfolóval kilapogatom és sózom, borsozom. A közben elkészült gyümölcsökhöz hozzáadom a diót, morzsát és annyi húslevest, amitől kenhető, nem túl kemény masszát kapunk.

A csirkemell szeleteket bevonjuk a töltelékkel, majd felcsavarjuk és bacon szeletekkel bevonjuk. Én fóliába tekertem a húsokat és 1 órára a hűtőbe tettem, de ez akár el is hagyható.

Serpenyőben vajat hevítek kevés olajat is adok mellé és a hústekercsek mindegyik oldalát megpirítom.

Előmelegített sütőben sütöm készre 190 fokon kb 35-40 percig.

Szeletelve tálalom.