Gömbbukta négyféle töltelékkel

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 7 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 1 tojás a kenéshez

Töltelékhez:

  • 5 dkg mák ledarálva 2 dkg cukorral és áfonyalekvár
  • 5 dkg dió ledarálva 2 dkg cukorral és baracklekvár
  • 5 dkg áfonya és áfonyalekvár
  • cukrozott kakaópor és süthető csokicsepp

Elkészítése:

Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.

A liszteket átszitáltjuk, majd a többi hozzávalóval együtt puha tésztává dagasztjuk.

Kelesztőtálban, letakarva duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát munkalapra fordítva átgyúrjuk, majd 16 gombócot formálunk a tésztából és 20 percig pihentetjük.

A gombócokat kicsit kilapítva megtöltjük a fenti töltelékkel: lekvárral megkenjük, majd rákerül a töltelék, 4-4-4-4 egyforma készült. Újra gombóccá formáljuk a tésztákat.

Zsiradékkal kikent sütőtálba sorakoztatjuk a gombócokat és még 20 percet kelesztetjük, majd tojással lekenjük.

180 °C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.