Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
A liszteket átszitáltjuk, majd a többi hozzávalóval együtt puha tésztává dagasztjuk.
Kelesztőtálban, letakarva duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát munkalapra fordítva átgyúrjuk, majd 16 gombócot formálunk a tésztából és 20 percig pihentetjük.
A gombócokat kicsit kilapítva megtöltjük a fenti töltelékkel: lekvárral megkenjük, majd rákerül a töltelék, 4-4-4-4 egyforma készült. Újra gombóccá formáljuk a tésztákat.
Zsiradékkal kikent sütőtálba sorakoztatjuk a gombócokat és még 20 percet kelesztetjük, majd tojással lekenjük.
180 °C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.