Gesztenyekrémes csokoládérolád recept

Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 evőkanál porcukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 12 g sütőpor
Töltelékhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2 evőkanál barna rum
- 5 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 2 dl 30 %-os habtejszín
Csokimázhoz:
- 4 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 6 dkg vaj
Elkészítése:
A tojások fehérjét verjük fel a cukorral kemény habbá, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral keverjük el. Amikor szépen elkeverte a gép, a fehérjében a tojások sárgáját, adjuk hozzá a lisztes keverékünket kanalanként. Alacsony fokozaton keverjük el géppel a lisztes keverékünket vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze.
A piskótahabot sütőpapírral bélelt, közepes méretű (kb 25*35 cm-es) tepsibe öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben 170 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt készre sütjük. A kész piskóta lapot kivesszük a sütőből, majd egy kiterített új sütőpapírra lefelé borítjuk és lehúzzuk róla az eredetileg alján lévő papírt, amiben sült.
Az új sütőpapírral együtt jó szorosan feltekerjük a piskótát és félrerakjuk kihűlni.
Amíg kihűl a roládunk, elkészítjük a gesztenyés krémet. A gesztenyepürét meglocsoljuk a két evőkanál rummal és félrerakjuk. A csokoládét olvasszuk meg gőz felett, majd adjuk a gesztenyéhez és keverjük el.
A tejszínhabot verjük fel keményre a cukorral, majd keverjük el gesztenyés csokiban. A sziruphoz a cukrot forraljuk fel a vízzel, majd tegyük félre kihűlni. Ha kihűlt, adjuk hozzá a rumot.
Tekerjük ki a piskótatekercset, majd kenjük rá a szirupot végül a gesztenyekrémet. A megtöltött piskótát a sütőpapír segítségével szorosan tekerjük fel.
A csokimáz hozzávalóit összefőzzük, majd a vajat elkeverjük benne. Helyezzük a piskótatekercsünket egy sütőpapírral bélelt tepsire és vonjuk be az elkészült csokimázzal.
Tegyük pár órára hűtőbe, majd tálalás előtt díszítsük tejszínhabbal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »