Gesztenyekrémes csokoládérolád recept
Hozzávalók:
Piskótához:
- 6 evőkanál porcukor
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 12 g sütőpor
Töltelékhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2 evőkanál barna rum
- 5 dkg jó minőségű étcsokoládé
- 2 dl 30 %-os habtejszín
Csokimázhoz:
- 4 evőkanál porcukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 6 dkg vaj
Elkészítése:
A tojások fehérjét verjük fel a cukorral kemény habbá, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral keverjük el. Amikor szépen elkeverte a gép, a fehérjében a tojások sárgáját, adjuk hozzá a lisztes keverékünket kanalanként. Alacsony fokozaton keverjük el géppel a lisztes keverékünket vigyázva arra, hogy a habot ne törjük össze.
A piskótahabot sütőpapírral bélelt, közepes méretű (kb 25*35 cm-es) tepsibe öntjük, majd egyenletesen elsimítjuk.
Előmelegített sütőben 170 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt készre sütjük. A kész piskóta lapot kivesszük a sütőből, majd egy kiterített új sütőpapírra lefelé borítjuk és lehúzzuk róla az eredetileg alján lévő papírt, amiben sült.
Az új sütőpapírral együtt jó szorosan feltekerjük a piskótát és félrerakjuk kihűlni.
Amíg kihűl a roládunk, elkészítjük a gesztenyés krémet. A gesztenyepürét meglocsoljuk a két evőkanál rummal és félrerakjuk. A csokoládét olvasszuk meg gőz felett, majd adjuk a gesztenyéhez és keverjük el.
A tejszínhabot verjük fel keményre a cukorral, majd keverjük el gesztenyés csokiban. A sziruphoz a cukrot forraljuk fel a vízzel, majd tegyük félre kihűlni. Ha kihűlt, adjuk hozzá a rumot.
Tekerjük ki a piskótatekercset, majd kenjük rá a szirupot végül a gesztenyekrémet. A megtöltött piskótát a sütőpapír segítségével szorosan tekerjük fel.
A csokimáz hozzávalóit összefőzzük, majd a vajat elkeverjük benne. Helyezzük a piskótatekercsünket egy sütőpapírral bélelt tepsire és vonjuk be az elkészült csokimázzal.
Tegyük pár órára hűtőbe, majd tálalás előtt díszítsük tejszínhabbal.