Fonott kalács recept
Ők is elkészítették
Elkészítése:
1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálba rakjuk a lisztet, a tojássárgákat, a vajat, a porcukrot, a vaníliás cukorot, sót és felfuttatott élesztőt és összegyúrjuk a tésztát, majd kb 10 percig dagasztjuk.
Letakarva duplájára kelesztjük meleg helyen.
Mikor megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk és kissé átgyúrjuk és 8 gombócot formázunk belőle. A gombócokból egyenként rudakat sodrunk, majd a képen lévő módon elhelyezzük a rudakat, majd kissé elforgatva megformázzuk a kalácsot.
Letakarva még 1/2 órán át kelesztjük, addig előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
Mikor letelt a kelesztés ideje, akkor felvert tojással lekenjük és berakjuk az előmelegített sütőbe, majd kb 30 perc alatt megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









