Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fonott kalács recept

Fonott kalács
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2,8 dl tej
    • 6 dkg puha vaj
    • 50 dkg finomliszt
    • 10-15 dkg porcukor
    • 2,5 dkg élesztő
    • 1-2 csomag vaníliás cukor
    • csipet só

    A lekenéshez:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.

    Egy tálba rakjuk a lisztet, a tojássárgákat, a vajat, a porcukrot, a vaníliás cukorot, sót és felfuttatott élesztőt és összegyúrjuk a tésztát, majd kb 10 percig dagasztjuk.

    Letakarva duplájára kelesztjük meleg helyen.

    Mikor megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk és kissé átgyúrjuk és 8 gombócot formázunk belőle. A gombócokból egyenként rudakat sodrunk, majd a képen lévő módon elhelyezzük a rudakat, majd kissé elforgatva megformázzuk a kalácsot.

    Letakarva még 1/2 órán át kelesztjük, addig előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.

    Mikor letelt a kelesztés ideje, akkor felvert tojással lekenjük és berakjuk az előmelegített sütőbe, majd kb 30 perc alatt megsütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá