Hozzávalók:
A tésztához:
A lekenéshez:
Elkészítése:
1 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálba rakjuk a lisztet, a tojássárgákat, a vajat, a porcukrot, a vaníliás cukorot, sót és felfuttatott élesztőt és összegyúrjuk a tésztát, majd kb 10 percig dagasztjuk.
Letakarva duplájára kelesztjük meleg helyen.
Mikor megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk és kissé átgyúrjuk és 8 gombócot formázunk belőle. A gombócokból egyenként rudakat sodrunk, majd a képen lévő módon elhelyezzük a rudakat, majd kissé elforgatva megformázzuk a kalácsot.
Letakarva még 1/2 órán át kelesztjük, addig előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra.
Mikor letelt a kelesztés ideje, akkor felvert tojással lekenjük és berakjuk az előmelegített sütőbe, majd kb 30 perc alatt megsütjük.