Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Hagyományos lengyel paczki recept

Hagyományos lengyel paczki
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g finomliszt
    • 200 ml meleg tej
    • 50 ml meleg tejszín
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 40 g cukor
    • 2,5 dkg friss élesztő vagy 7 g száraz élesztő
    • 50 g vaj
    • csipet só
    • 2 evőkanál rum
    • 1 liter olaj vagy zsír a sütéséhez

    Továbbá:

    • kicsit folyósabb lekvár a fánkok töltéséhez

    Elkészítése:

    A tejet, tejszínt, cukrot és az élesztőt egy nagyobb edénybe mérjük és a lisztből hozzáadunk 1 evőkanálnyit, összekeverjük és pihentetjük kb 20-30 percig.

    A kovászhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, rumot, maradék lisztet, sót és a puha vajat, majd az egészet összedolgozzuk és dagasztjuk.

    A lágy, selymes tésztát kevés liszttel megszórjuk, letakarjuk és kb 1-1,5 órán át kelesztjük.

    A megkelt tésztát egy gyúrótáblára tesszük és kissé átgyúrjuk, majd kb 1,5 ujjnyi vastgara nyújtjuk vagy a kezünkkel kinyomkodjuk és kiszaggatjuk.

    Letakrva kelesztjük a fánkokat kb 30 percig.

    Amikor a fánkok megkeltek, akkor egy nagyobb edényben felmelegítjük az olajat vagy más zsiradékot. Az olajba a fánoknak azt a felét tesszük ami nem ért az asztalhoz (tehát megfordítjuk) és fedő alatt pirosra sütjük, majd megfordítjuk a fánkokat és már fedő nélkül sütjük készre.

    Papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges olajat.

    A lekvárt átkeverjük és egy habzsákba vagy vastagabb nylon zacskóba töltjük és kicsit nagyobb lyukat vágunk a végén.

    A fánkokba egy fakanál nyelével lyukat fúrunk, malyd betöltjük a lekvárral. Prorcukorral megszórhatjuk, ha szeretnénk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá