Hagyományos lengyel paczki recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g finomliszt
- 200 ml meleg tej
- 50 ml meleg tejszín
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 40 g cukor
- 2,5 dkg friss élesztő vagy 7 g száraz élesztő
- 50 g vaj
- csipet só
- 2 evőkanál rum
- 1 liter olaj vagy zsír a sütéséhez
Továbbá:
- kicsit folyósabb lekvár a fánkok töltéséhez
Elkészítése:
A tejet, tejszínt, cukrot és az élesztőt egy nagyobb edénybe mérjük és a lisztből hozzáadunk 1 evőkanálnyit, összekeverjük és pihentetjük kb 20-30 percig.
A kovászhoz hozzáadjuk a tojássárgákat, rumot, maradék lisztet, sót és a puha vajat, majd az egészet összedolgozzuk és dagasztjuk.
A lágy, selymes tésztát kevés liszttel megszórjuk, letakarjuk és kb 1-1,5 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát egy gyúrótáblára tesszük és kissé átgyúrjuk, majd kb 1,5 ujjnyi vastgara nyújtjuk vagy a kezünkkel kinyomkodjuk és kiszaggatjuk.
Letakrva kelesztjük a fánkokat kb 30 percig.
Amikor a fánkok megkeltek, akkor egy nagyobb edényben felmelegítjük az olajat vagy más zsiradékot. Az olajba a fánoknak azt a felét tesszük ami nem ért az asztalhoz (tehát megfordítjuk) és fedő alatt pirosra sütjük, majd megfordítjuk a fánkokat és már fedő nélkül sütjük készre.
Papírtörlőre szedjük és leitatjuk róla a felesleges olajat.
A lekvárt átkeverjük és egy habzsákba vagy vastagabb nylon zacskóba töltjük és kicsit nagyobb lyukat vágunk a végén.
A fánkokba egy fakanál nyelével lyukat fúrunk, malyd betöltjük a lekvárral. Prorcukorral megszórhatjuk, ha szeretnénk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »