Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Amerikai fánk (donut) recept

Amerikai fánk (donut)
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 0,5 kg finomliszt
    • 5 dkg élesztő
    • 4 dl tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg kristálycukor
    • 10 dkg puha vaj
    • csipetnyi só
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 1 kk reszelt citrom héja

    Kenéshez:

    • 1 ek olaj

    Díszítéshez:

    • tetszőlegesen, mindenki saját ízlése szerint: cukormáz, olvasztott csokoládé, csokireszelék, cukorgyöngyök, jégcukor, színes tortadara, stb…

    Elkészítése:

    A langyos tejet egy edénybe öntjük, beleszórunk egy kanál cukrot és egy kanálnyi lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Lefedve meleg helyre tesszük és várunk kb 10-15 percig, hogy az élesztő felfusson.

    Ezután egy nagy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a puha vajat, a csipetnyi sót, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és a megkelt élesztős tejet is. Az egészből sima tésztát keverünk (nem kell megijedni, lágy, puha tészta lesz).

    A tésztát letakarva, kb fél óráig meleg helyen kelesztjük.

    Ez idő alatt a fánksütő tepsi mélyedéseit egy ecsettel kiolajozzuk. A tésztát habzsákba töltjük és karikákat nyomunk belőle a formába úgy, hogy a tészta, kb a forma kétharmadáig érjen.

    A sütőt előmelegítjük 220 fokra és a fánkokat kb 10 perc alatt halványbarnára sütjük.

    A megsült fánkokat, olvasztott csokoládéval és/vagy cukormázzal vonjuk be, majd tetszőlegesen díszítjük. Kiélhetjük a kreativitásunkat, tényleg jó buli, csodás fánkokat lehet alkotni! Én nagyon élveztem! :)

    Tipp:

    Aki az egyszerűbb megoldások híve, annak egy jó tanács: még melegen, fahéjas porcukorral megszórva is finom lesz!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá