Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas fánk recept

Fahéjas fánk
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 45 dkg finomliszt
    • 1,5 dl langyos tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek porcukor
    • csipet só
    • 0,5 tk őrölt fahéj
    • 5 dkg puha vaj
    • 20 g friss vagy 1 csomag szárított élesztő

    Sütéshez:

    • olaj

    Forgatáshoz:

    • 3 ek cukor
    • 1 ek őrölt fahéj

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 kk cukrot és az élesztőt belemorzsoljuk, majd felfuttatjuk.

    Egy nagyobb edénybe mérjük a lisztet, sót, fahéjat, porcukrot, tojást, majd beletesszük az élesztős tejet is és összegyúrjuk a résztát, majd végül a puha vajat is beledagasztjuk.

    A kész tésztát kissé meglisztezzük és letarva kelesztjük langyos helyen kb 1-1,5 órán át.

    A megkelt tésztát kissé gyúrjuk át, majd nyújtsuk ki kb 1-2 cm vastagra és szaggassuk ki egy nagy pohárral vagy fánkszaggatóval, majd a közepét egy kicsi pogácsa szaggatóval vagy feles pohárral.

    A kiszaggatott fánkokat letakarva kelesszük kb 30 percig.

    Az olajat felmelegítjük. Egyszerre maximum csak 3-4 fánkot süssünk csak! A fánkok mindkét oldalát szép pirosra sütjük a zsiradékban, majd papírtörlőre szedjük.

    Közben a cukrot a fahéjjal összekeverjük és a langyos fánkok mindkét oldalát megforgatjuk benne.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá