Hozzávalók:
Kenéshez:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A langyos tejet egy edénybe öntjük, beleszórunk egy kanál cukrot és egy kanálnyi lisztet, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Lefedve meleg helyre tesszük és várunk kb 10-15 percig, hogy az élesztő felfusson.
Ezután egy nagy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a puha vajat, a csipetnyi sót, a fahéjat, a reszelt citromhéjat és a megkelt élesztős tejet is. Az egészből sima tésztát keverünk (nem kell megijedni, lágy, puha tészta lesz).
A tésztát letakarva, kb fél óráig meleg helyen kelesztjük.
Ez idő alatt a fánksütő tepsi mélyedéseit egy ecsettel kiolajozzuk. A tésztát habzsákba töltjük és karikákat nyomunk belőle a formába úgy, hogy a tészta, kb a forma kétharmadáig érjen.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra és a fánkokat kb 10 perc alatt halványbarnára sütjük.
A megsült fánkokat, olvasztott csokoládéval és/vagy cukormázzal vonjuk be, majd tetszőlegesen díszítjük. Kiélhetjük a kreativitásunkat, tényleg jó buli, csodás fánkokat lehet alkotni! Én nagyon élveztem! :)
Aki az egyszerűbb megoldások híve, annak egy jó tanács: még melegen, fahéjas porcukorral megszórva is finom lesz!