Fahéjas selyemkalács recept

Elkészítése:
A langyos tejbe beletesszük a cukrot, felfuttatjuk benne az élesztőt és összedolgozzuk a liszttel, tojássárgájával, olajjal, sóval. Addig dagasztjuk, amíg el nem válik az edény falától.
Letakarva duplájára kelesztjük.
Amíg kel a tészta, a cukrot a margarinnal kikavarjuk, majd beletesszük a fahéjat.
A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, kis cipókat formálunk belőle. Kicsit pihentetjük, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk.
A kinyújtott lapokat a fahéjas krémmel megkenjük (megnedvesített késsel könnyebb) és feltekerjük. 3-3 kis rudat minél több csavarással egybefonunk.
Egy kb 30*40 cm-es tepsit kivajazunk. Beletesszük a rudakat, távolságot hagyva köztük. Fél óráig hagyjuk kelni, megkenjük a tojás és az olaj keverékével és előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük kb 30-35 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »