Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Fahéjas selyemkalács recept

Fahéjas selyemkalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 60 dkg finomliszt
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 evőkanál olaj
    • 6 dkg cukor
    • 4 dl langyos tej
    • 5 dkg élesztő
    • 1 mokkáskanál só

    A töltelékhez:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 2 evőkanál fahéj (vagy kakaópor)

    A kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés olaj

    Elkészítése:

    A langyos tejbe beletesszük a cukrot, felfuttatjuk benne az élesztőt és összedolgozzuk a liszttel, tojássárgájával, olajjal, sóval. Addig dagasztjuk, amíg el nem válik az edény falától.

    Letakarva duplájára kelesztjük.

    Amíg kel a tészta, a cukrot a margarinnal kikavarjuk, majd beletesszük a fahéjat.

    A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, kis cipókat formálunk belőle. Kicsit pihentetjük, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk.

    A kinyújtott lapokat a fahéjas krémmel megkenjük (megnedvesített késsel könnyebb) és feltekerjük. 3-3 kis rudat minél több csavarással egybefonunk.

    Egy kb 30*40 cm-es tepsit kivajazunk. Beletesszük a rudakat, távolságot hagyva köztük. Fél óráig hagyjuk kelni, megkenjük a tojás és az olaj keverékével és előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük kb 30-35 perc alatt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá