Fahéjas selyemkalács recept
Elkészítése:
A langyos tejbe beletesszük a cukrot, felfuttatjuk benne az élesztőt és összedolgozzuk a liszttel, tojássárgájával, olajjal, sóval. Addig dagasztjuk, amíg el nem válik az edény falától.
Letakarva duplájára kelesztjük.
Amíg kel a tészta, a cukrot a margarinnal kikavarjuk, majd beletesszük a fahéjat.
A megkelt tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, kis cipókat formálunk belőle. Kicsit pihentetjük, majd egyenként téglalap alakúra nyújtjuk.
A kinyújtott lapokat a fahéjas krémmel megkenjük (megnedvesített késsel könnyebb) és feltekerjük. 3-3 kis rudat minél több csavarással egybefonunk.
Egy kb 30*40 cm-es tepsit kivajazunk. Beletesszük a rudakat, távolságot hagyva köztük. Fél óráig hagyjuk kelni, megkenjük a tojás és az olaj keverékével és előmelegített sütőben közepes lángon megsütjük kb 30-35 perc alatt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »










