Fahéjas-citromos csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 3,5 dkg élesztő
- 2,2 dl tej (langyos)
- 8 dkg puha vaj
- 8 dkg cukor
- csipet só
Töltelék:
- 10 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 3,5 tk fahéj (őrölt)
- 1 citromból nyert citromhéj reszelve
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverünk egy kevés cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk megkelni.
A keverőtálba öntjük a lisztet és a közepébe a felfuttatott élesztőt, majd a többi hozzávalót is beletesszük. Jó alaposan kidolgozzuk a tésztát, ne ragadjon az edény falához, de túl kemény se legyen. Kevés liszttel vagy tejjel segíthetünk a problémán.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk kb fél centi vastagra.
Az olvasztott, de nem folyós vajba elkeverjük a cukrot és a fahéjat, majd ezzel a keverékkel megkenjük a tésztát. Citromhéjat reszelünk rá és lazán feltekerjük, mint a beiglit.
Kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt vékony falú tepsibe vagy sütőrácsra tesszük a csigákat.
Megint kelesztem kb 10-15 percig, majd a forró sütőben, 180 fokon szép pirosra sütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









