Fahéjas-citromos csiga recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 3,5 dkg élesztő
- 2,2 dl tej (langyos)
- 8 dkg puha vaj
- 8 dkg cukor
- csipet só
Töltelék:
- 10 dkg vaj
- 6 dkg cukor
- 3,5 tk fahéj (őrölt)
- 1 citromból nyert citromhéj reszelve
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverünk egy kevés cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk megkelni.
A keverőtálba öntjük a lisztet és a közepébe a felfuttatott élesztőt, majd a többi hozzávalót is beletesszük. Jó alaposan kidolgozzuk a tésztát, ne ragadjon az edény falához, de túl kemény se legyen. Kevés liszttel vagy tejjel segíthetünk a problémán.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk kb fél centi vastagra.
Az olvasztott, de nem folyós vajba elkeverjük a cukrot és a fahéjat, majd ezzel a keverékkel megkenjük a tésztát. Citromhéjat reszelünk rá és lazán feltekerjük, mint a beiglit.
Kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk és sütőpapírral bélelt vékony falú tepsibe vagy sütőrácsra tesszük a csigákat.
Megint kelesztem kb 10-15 percig, majd a forró sütőben, 180 fokon szép pirosra sütöm.