Epres-túrós batyu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg finomliszt
- 3,2 dl tej
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 3 ek porcukor
- 8 dkg olvasztott vaj
- 2,5 dkg élesztő
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 2 csapott ek búzadara
- 4 ek porcukor
- 1 ek vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje kemény habbá verve
- kb 20 dkg darabolt eper
Tetejére:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 tk cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Kb 10 perc alatt felfuttatjuk.
A tészta hozzávalóit egy edénybe mérjük, majd összeállítjuk és dagasztjuk a tésztát. Dagaszthatjuk kézzel és géppel is.
A kész tésztát kissé meglisztezzük, letakarjuk és kb 1 órán át kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük a kétféle cukorral, citrom héjával, tojássárgákkal és a búzadarával. A tojásfehérje habját utoljára forgatjuk bele. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és apróra vágjuk.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen 60*40 cm-es téglalappá nyújtjuk és 6*4 db, 10 cm-es kockákra vágjuk. A túrós tölteléket elosztjuk a négyzeteken, tetejére darabolt epret teszünk. A tészta négy sarkát összefogjuk, összecsípjük és kissé megtekerjük.
A batyukat tepsibe sorakoztatjuk, majd kb 30 percig pihentetjük. Közben a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A megkelt batyukat felvert tojással lekenjük és 20-25 perc alatt pirosra sütjük.