Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres fánk recept

Epres fánk
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 kg liszt
    • kb 5 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 5 ek cukor
    • 12 dkg vaj
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárjája
    • 1 cs vaníliás cukor
    • csipet só

    Továbbá:

    • 1 üveg eperlekvár
    • 30 dkg eper
    • olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    Az élesztőt 2 dl langyos tejbe morzsoljuk, 1 ek cukrot hintünk rá és hagyjuk felfutni.

    Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a többi cukrot, a puha vajat és a tojássárgájákat is. Rugalmas tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk, és szobahőmérsékleten kb egy órán keresztül kelni hagyjuk.

    Ezután enyhén lisztezett felületre borítjuk a tésztát és nagyobb méretű pogácsaszaggatóval (esetleg pohárral) kiszaggatjuk. A kiszaggatott fánkok közepébe mélyedést nyomunk az ujjunkkal,majd forró olajban közepes lángon fedő alatt, mindkét oldalát,szép barnára sütjük.

    Tálaláskor megkenjük eperlekvárral, epreket darabolunk rá,majd megszórjuk porcukorral.

    Melegen tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá