Elronthatatlan almás pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg zsiradék ( én 15dkg vajjal és 15dkg zsírral szoktam)
- 15 dkg porcukor
- 1 kis dobozos tejföl 20%-os
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- 1 cs sütőpor
- (lehet fűszerezni is a tésztát: Mézeskalácsfűszerrel, őrölt gyömbérrel, citromhéjjal,vaníliával…..stb)
Töltelék:
- 1,5-2 kg alma
- ízlés szerint cukor és fahéj
- 1-2 ek búzadara
Elkészítése:
Első lépésként összegyúrjuk a tésztát, minden hozzávalót egy tálba mérünk és egynemű tésztává gyúrjuk. Nem kell sokáig gyúrni, ahogy összeált kész is!
Betesszük pihenni a hűtőbe, addig előkészítjük az almát. Meghámozzuk, majd lereszeljük és én ilyenkor szoktam cukrozni is, hagyom egy pár percet állni, majd kinyomkodom és a legvégén teszem hozzá a fahéjat.
A tésztát kettőbe veszem és 2 lapot nyújtok, az egyik lesz az alja. (direkt nem írtam hogy vajazott lisztezett tepsibe teszem, mert erre nincs szükség. Elég zsíros a tészta, nem fog leragadni!)
Szóval megvan az alja, megszórom egy kis búzadarával (max 1ek), mehet rá az alma és befedem a másik lappal. Én meg szoktam szúrkálni is a legvégén az egészet :)
180 fokos sütőben kb 40-45 percig sütjük
Tipp:
Ez a fajta tészta túróval is szuperül működik :)