Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ekler fánk recept

Ekler fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 20 dkg (rizs)liszt
    • 10 dkg zsír
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dl víz
    • csipet só

    Töltelék:

    • 5 dl habtejszín

    Tetejére:

    • 10 dkg étcsoki
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A vizet, a sót és a zsírt elkezdjük egy edényben melegíteni. Amikor a zsír elolvadt, hozzáadjuk a lisztet és fakanállal addig keverjük, míg a tészta összeáll és elválik az edény falától.

    A tűzről levéve, még a forró masszához hozzáadjuk egyesével a tojásokat és azonnal, jól elkeverjük.

    Habzsákba töltjük a masszát és sütőpapírral bélelt tepsibe 4-5 cm távolságra, hosszúkás fánkokat formázunk.

    Egy órát pihentetjük, majd 210 fokos sütőbe toljuk, 10 percig sütjük ezen a hőfokon (de közben nem lehet kinyitni a sütőajtót), majd még kb 10 percig sütjük 180 fokon.

    Ha a tészta kihűl, akkor kettévágjuk.

    A tejszínt kemény habbá verjük, majd csillagcsöves habzsákba töltjük és a fánkok aljára nyomunk belőle. A felső lapok végeit vízgőz felett, 1 evőkanál étolajjal megolvasztott csokiba mártjuk.

    Ha a csoki megkötött akkor a habra tesszük. Azonnal fogyasztható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá