Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós és nutellás leveles csiga recept

Diós és nutellás leveles csiga
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg finomliszt
    • 10 dkg porcukor
    • 2 dkg friss élesztő
    • 1 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája

    Továbbá:

    • 15 dkg vaj
    • 1 ek liszt

    A diós töltelékhez:

    • 15 dkg darált dió
    • 15 dkg baracklekvár

    A nutelláshoz:

    • 20 dkg nutella

    Elkészítése:

     

    Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót és a cukrot.

    Hozzáadjuk az élesztős tejet és jól összedolgozzuk. Kelesztő tálba tesszük, majd a duplájára kelesztjük.

    A megkelt tésztát 20×20 cm-es darabra nyújtjuk.

    A tészta közepébe tesszük a nem hideg vajat, amit a lisztben meghempergetünk.

    A tésztába csomagoljuk úgy, hogy a tészta széleit ráhajtjuk.

    Ezután 30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Háromszor hajtogatjuk 15 percenként.

    A tészta felénk lévő 1/3 részét a középső harmadra hajtjuk, majd a szembe néző harmadot is közép irányba, aztán a tészta két végét szintén középre hajtjuk, aztán lefelé fordítjuk.

    Végül 2- 3 mm-re kinyújtjuk.

    Keresztben ketté vágtam, fele diós, a másik fele nutellás lett.

    A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd rákenjük.

    Feltekerjük, mint a bejglit, majd 1 cm-es darabokba vágjuk és sütőpapírral fedett tepsire tesszük.

    20 percet még kelni hagyjuk, majd tojásfehérjével lekenjük.

    180 fokra melegített sütőben 25 percig sütjük

    20 db csiga sült ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá