Diós és nutellás leveles csiga

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 tojás sárgája

Továbbá:

  • 15 dkg vaj
  • 1 ek liszt

A diós töltelékhez:

  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg baracklekvár

A nutelláshoz:

  • 20 dkg nutella

Elkészítése:

 

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszttel elkeverjük a sót és a cukrot.

Hozzáadjuk az élesztős tejet és jól összedolgozzuk. Kelesztő tálba tesszük, majd a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát 20×20 cm-es darabra nyújtjuk.

A tészta közepébe tesszük a nem hideg vajat, amit a lisztben meghempergetünk.

A tésztába csomagoljuk úgy, hogy a tészta széleit ráhajtjuk.

Ezután 30 cm-es téglalappá nyújtjuk. Háromszor hajtogatjuk 15 percenként.

A tészta felénk lévő 1/3 részét a középső harmadra hajtjuk, majd a szembe néző harmadot is közép irányba, aztán a tészta két végét szintén középre hajtjuk, aztán lefelé fordítjuk.

Végül 2- 3 mm-re kinyújtjuk.

Keresztben ketté vágtam, fele diós, a másik fele nutellás lett.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük, majd rákenjük.

Feltekerjük, mint a bejglit, majd 1 cm-es darabokba vágjuk és sütőpapírral fedett tepsire tesszük.

20 percet még kelni hagyjuk, majd tojásfehérjével lekenjük.

180 fokra melegített sütőben 25 percig sütjük

20 db csiga sült ki.