Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis kalács recept

Csokis kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 1 kg finomliszt
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 10 dkg porcukor
    • 5 dl tej
    • 4 evőkanál étolaj
    • 5 dkg élesztő
    • 1 evőkanál kristálycukor
    • 1 csomag sütőpor
    • csipet só

    Töltelék:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 4 evőkanál kakaópor

    Tetejére:

    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • olvasztott margarin (kb 5 dkg)

    Elkészítése:

    A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

    Ha megkelt összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, tojások sárgájával, porcukorral, étolajjal, sóval és jól kidagasztjuk.

    Latakarva duplájára kelesztjük. Közben a krémhez a puha margarint alaposan kikeverjük a cukorral és kakaóporral.

    A megkelt tésztát hat részre osztjuk, egymás után mindet kinyújtjuk 4-5 mm vastagra, téglalap alakúra és lekenjük a csokis krémmel.

    6 csokis rudat kapunk, amit kettesével összefonunk. Egy gáztepsit kivajazunk és 1 tojással lekenve a kalácsokat még fél órát pihentetjük.

    Előmelegített sütőben 200 fokon kb 30 percig sütjük, még forrón olvasztott margarinnal megkenjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. A kifolyt csokikrémet magába fogja szívni. Még melegen olvasztott margarinnal megkenjük!

    Tipp:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá