Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
Ha megkelt összedolgozzuk a liszttel elkevert sütőporral, tojások sárgájával, porcukorral, étolajjal, sóval és jól kidagasztjuk.
Latakarva duplájára kelesztjük. Közben a krémhez a puha margarint alaposan kikeverjük a cukorral és kakaóporral.
A megkelt tésztát hat részre osztjuk, egymás után mindet kinyújtjuk 4-5 mm vastagra, téglalap alakúra és lekenjük a csokis krémmel.
6 csokis rudat kapunk, amit kettesével összefonunk. Egy gáztepsit kivajazunk és 1 tojással lekenve a kalácsokat még fél órát pihentetjük.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb 30 percig sütjük, még forrón olvasztott margarinnal megkenjük, majd a tepsiben hagyjuk kihűlni. A kifolyt csokikrémet magába fogja szívni. Még melegen olvasztott margarinnal megkenjük!