Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis kalács recept

Csokis kalács
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 60 dkg liszt
    • 50 g élesztő
    • 6 dkg cukor
    • pici só
    • 3 ek olaj
    • 4 dl tej
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Töltelékhez:

    • 25 dkg margarin
    • 20 dkg cukor
    • 3 ek kakaópor

    Elkészítése:

    Első lépésben a tésztához való alapanyagokat összekeverjük egy nagy tálban és robotgép segítségével bedagasztjuk a tésztát. Letakarva hagyjuk legalább egy órát kelni és közben vigyázzunk, hogy a tésztát ne érje huzat.

    Egy óra elteltével a tésztát lisztezett gyúródeszkára tesszük, alaposan kézzel is átgyúrjuk egy nagy bucivá.

    Ezután 6 kis cipóra vágjuk és egyesével is megformáljuk őket.

    Amíg a tésztát picit pihenni hagyjuk, elkészítjük a tölteléket. A margarint, a kakaóport és a cukrot alaposan összekeverjük, addig, amíg kenhető állaga nem lesz.

    A bucikat egyesével téglalap alakúra nyújtjuk. A tésztákat megkenjük a kakaós töltelékkel.
    Ezután, mint a kakaós csigát, mind a hat téglalapot feltekerjük és három hengerből egy fonatot készítünk. Igyekezzünk jó szorosra fonni, hogy minél kevesebb töltelék süljön ki belőle a végén.

    Ezután nincs más hátra, mint a sütőben tűpróbáig sütni. Sütés előtt lehet még keleszteni a tésztát, én viszont úgy szoktam, hogy hideg sütőbe teszem és amíg melegszik, van ideje egy kicsit tovább kelni.

    A csokis kalács kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 343 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 42 g
    Zsír: 16 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá