Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis farsangi fánk recept

Csokis farsangi fánk
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó


  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 6 dkg porcukor
    • kb 2 dl langyos tej
    • 2 tojássárgája
    • csipet só
    • 3 dkg friss élesztő
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 1 kisebb citrom reszelt héja
    • 3 cl rum

    A sütéshez:

    • 5 dl étolaj

    A bevonathoz:

    • 7 dkg olvasztott csokoládé
    • 1 ek étolaj
    • 7 dkg fehér csokoládé
    • 1 ek étolaj

    A díszítéshez:

    • kókuszreszelék ízlés szerint
    • dekorcukor ízlés szerint

    Elkészítése:

    Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom.

    A lisztet tálba szitálom és elkeverem a sóval, majd hozzáadom a citrom reszelt héját, a rumot, a megkelt élesztőt és jól kidolgozom. Utolára a langyos, olvasztott vajjal szép fényes tésztát dagasztok.

    Latakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztem.

    A megkelt tésztát jó ujjnyi vastagra kinyújtom és fánkszaggatóval kiszúrom. A leeső részeket újra összegyúrom és kiszaggatom.
    Konyharuhával letakarva 10 percig kelesztem.

    Felhevített étolajban kisütöm a tésztákat. Ujjammal lyukat nyomkodok a közepébe, majd lyukas felével lefel, beleengedem az olajba, majd fedővel lefedve pisora sütöm az olajban lévő felét, majd fedő nélül a másik felét is pirosra sütöm. Papírtörlőre szedve leitatom a fánkokról az olajat.

    A csokoládékat az étolajjal felolvasztom, majd a langyosra hűlt fánkokat belemártom. Színes dekorcukorralés kókuszreszelékkel díszítettem.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek