Csokis farsangi fánk recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 6 dkg porcukor
- kb 2 dl langyos tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- 3 dkg friss élesztő
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1 kisebb citrom reszelt héja
- 3 cl rum
A sütéshez:
- 5 dl étolaj
A bevonathoz:
- 7 dkg olvasztott csokoládé
- 1 ek étolaj
- 7 dkg fehér csokoládé
- 1 ek étolaj
A díszítéshez:
- kókuszreszelék ízlés szerint
- dekorcukor ízlés szerint
Elkészítése:
Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatom.
A lisztet tálba szitálom és elkeverem a sóval, majd hozzáadom a citrom reszelt héját, a rumot, a megkelt élesztőt és jól kidolgozom. Utolára a langyos, olvasztott vajjal szép fényes tésztát dagasztok.
Latakarva, langyos helyen kétszeresére kelesztem.
A megkelt tésztát jó ujjnyi vastagra kinyújtom és fánkszaggatóval kiszúrom. A leeső részeket újra összegyúrom és kiszaggatom.
Konyharuhával letakarva 10 percig kelesztem.
Felhevített étolajban kisütöm a tésztákat. Ujjammal lyukat nyomkodok a közepébe, majd lyukas felével lefel, beleengedem az olajba, majd fedővel lefedve pisora sütöm az olajban lévő felét, majd fedő nélül a másik felét is pirosra sütöm. Papírtörlőre szedve leitatom a fánkokról az olajat.
A csokoládékat az étolajjal felolvasztom, majd a langyosra hűlt fánkokat belemártom. Színes dekorcukorralés kókuszreszelékkel díszítettem.
Jó étvágyat kívánok hozzá!