Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cantuccinis-szilvás rózsatorta recept

Cantuccinis-szilvás rózsatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 22-24 cm-es tortaformához:
    Tészta:

    • 40 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg friss élesztő
    • 6 dkg porcukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • csipet só
    • 3 dkg olvasztott vaj
    • 10 dkg fagyos vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom reszelt héja
    • kb 2 dl langyos tej

    Töltelék:

    • 40 dkg szilva
    • fél citrom leve
    • 1 tk őrölt fahéj
    • kb 4 ek cukor
    • 5-6 db cantuccini

    Elkészítése:

    Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tej és 1 kk cukor keverékében.

    A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a porcukrot, a sót, a vaníliás cukrot és a citromhéját, majd közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a felfutott élesztőt, a tojást és az olvasztott vajat.

    Azután elkezdjük az egészet összedolgozni lassan adagolva hozzá a tejet és ruganyos tésztává dagasztjuk.

    Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

    2. A szilvát kimagozzuk és apróbb kockákra vágjuk, majd egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a citrom levét, majd sűrűre főzzük.

    A cantuccinit egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk.

    A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és kétfelé osztjuk. Az egyik tésztarészt kb 30*40 cm-es nagyságúra kinyújtjuk, ráreszeljük a fagyos vajat és betakarjuk a másik kinyújtott tésztával. Elkenjük rajta a szilvát, megszórjuk morzsával, azután a hosszabbik oldal mentén feltekerjük. A tekercset kb 10-12 szeletre vágjuk.

    Egy kb 22-24 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd elrendezzük benne a csigákat és 20 percig pihentetjük.

    Előmelegített 200 °C-on, kb 40 perc alatt készre sütjük.

    Tipp:

    Ha nem kapunk cantuccini kekszet, darált mandula és keksz keverékével helyettesíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá