Cantuccinis-szilvás rózsatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Cantuccinis-szilvás rózsatorta

Hozzávalók egy 22-24 cm-es tortaformához:
Tészta:

  • 40 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 6 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • csipet só
  • 3 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg fagyos vaj
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb 2 dl langyos tej

Töltelék:

  • 40 dkg szilva
  • fél citrom leve
  • 1 tk őrölt fahéj
  • kb 4 ek cukor
  • 5-6 db cantuccini

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk 1 dl langyos tej és 1 kk cukor keverékében.

A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a porcukrot, a sót, a vaníliás cukrot és a citromhéját, majd közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük a felfutott élesztőt, a tojást és az olvasztott vajat.

Azután elkezdjük az egészet összedolgozni lassan adagolva hozzá a tejet és ruganyos tésztává dagasztjuk.

Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

2. A szilvát kimagozzuk és apróbb kockákra vágjuk, majd egy edénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat és a citrom levét, majd sűrűre főzzük.

A cantuccinit egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk.

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és kétfelé osztjuk. Az egyik tésztarészt kb 30*40 cm-es nagyságúra kinyújtjuk, ráreszeljük a fagyos vajat és betakarjuk a másik kinyújtott tésztával. Elkenjük rajta a szilvát, megszórjuk morzsával, azután a hosszabbik oldal mentén feltekerjük. A tekercset kb 10-12 szeletre vágjuk.

Egy kb 22-24 cm-es kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd elrendezzük benne a csigákat és 20 percig pihentetjük.

Előmelegített 200 °C-on, kb 40 perc alatt készre sütjük.

Tipp:

Ha nem kapunk cantuccini kekszet, darált mandula és keksz keverékével helyettesíthetjük.