Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bounty kalács recept

Bounty kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 2,5 dkg (fél kocka) friss élesztő
    • 5 dkg olvasztott vaj
    • 5 dkg cukor
    • 0,8 dl meleg tej
    • csipet só
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A töltelékhez:

    • 1,2 dl tej
    • 2-3 dkg vaj
    • 10 dkg cukor
    • 1 tk vanília aroma
    • 10 dkg kókusz reszelék
    • 1,5 tábla (150 g) tej- vagy étcsokoládé

    A sütéshez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    A lisztet egy nagy tálba tesszük. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk a többi alapanyaggal együtt: cukor, vaj, tojás, só. Alaposan elkeverjük, és tésztát dagasztunk, kb. 5 percen keresztül. Majd lefedjük egy konyharuhával és kb. 20-30 percig kelni hagyjuk.

    Ezután tegyük egy kiolajozott tálba, letakarjuk fóliával és a hűtőbe tesszük 3-4 órára, de akár egy éjszakára is.

    Később elővesszük a hűtőből, és fél órát még szobahőmérsékleten hagyjuk. Közben elkészítjük a kókusztölteléket: egy lábasban a tejet, vajat, cukrot és a vanília aromát felmelegítjük. (De ne forraljuk, csak a cukor olvadjon el.) Majd hozzákeverjük a kókuszreszeléket és félretesszük hűlni.

    Egy lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát úgy, hogy a másfél tábla csokoládé méretét vegyük alapul. Mikor kinyújtottuk, tegyük át sütőpapírral bélelt tepsibe, és ott folytatjuk az összeállítást.

    A kókusztölteléket a középső sávba kanalazzuk, és szépen egyenletesre igazítjuk, majd rátesszük az egész és a fél tábla csokit. A tészta két oldalát egy éles késsel bevagdossuk azonos számú csíkokra.
    A tésztacsíkokat felváltva a csoki tetejére hajtogatjuk. Letakarjuk és hagyjuk kb. 30-40 percig pihenni. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A kalács tetejét megkenjük egy kevés vízzel elkevert tojássárgájával, majd kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük. Ha melegen szeleteljük (igaz így nehezebb, mintha várunk vele. hogy kicsit kihűljön), akkor még folyékony a belsejében a csokoládé.

    Nehéz neki ellenállni, nálunk sosem marad idő arra, hogy kihűljön! :)

    Bármilyen ünnepi asztalon megállja a helyét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá