Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Beignet (francia fánk) recept

Beignet (francia fánk)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 dl tej
    • 3 dl kefír
    • 40 g friss élesztő
    • 2,5 evőkanál cukor
    • 45 dkg finomliszt
    • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
    • csipet só
    • kb 1,5 l olaj a sütéshez
    • a szóráshoz porcukor

    Elkészítése:

    A tejet forráspontig melegítjük.

    Egy edénybe mérjük az írót (amiben majd dagasztani fogjuk a tésztát) és hozzáadjuk a tejet, majd belekeverjük a cukrot és hozzámorzsoljuk az élesztőt is. 5 percig hagyjuk pihenni.

    Az élesztős egyveleghez hozzáadjuk a lisztet, sót, szódabikarbónát és fakanállal összeállítjuk labdává a tésztát. Dolgozzuk ki a tésztát, de ne ijedjünk meg, ragacsos marad majd!

    Takarjuk le és kelesszük langyos helyen 1 órán át.

    Amikor a tészta a duplájára kelt, akkor alaposan meglisztezett munkalapra borítjuk és a tetejét is jó alaposan megszórjuk liszttel, majd 2-2,5 cm vastagra nyújtjuk a tésztát. 10 percig pihentetjük a tésztát, majd kb 3*4 cm-es téglalapokra vágjuk.

    Egy nagyobb edényben felforrósítjuk az olajat. Közepes lángon kisütjük a fánkokat, majd papírtörlőre szedjük.

    Porcukorral alaposan megszórva tálaljuk.

    Kínálhatjuk csak porcukrosan, de adhatunk mellé különböző lekvárokat vagy krémeket is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá